• Paaszaterdag 20 april om 17.00 uur in Overloon

  De altijd beladen derby  tussen SSS’18 en Volharding staat voor de tweede keer dit seizoen gepland. Nu  op Paaszaterdag 20 april om 17.00 uur in Overloon. Dat wordt hoogstwaarschijnlijk een zinderende, want  de belangen  zijn groot.  SSS’18 is koploper in de Tweede klasse H en wil als kampioen naar de Eerste klasse en Volharding wil de derde periodetitel pakken. Prachtige ingrediënten voor een spektakelwedstrijd. Een voorbeschouwing door De Bok met Ken Weijenberg, eerste elftalspeler van SSS’18 en Jan Nabuurs, erevoorzitter en  mister Volharding.

  Door Frans Fleuren

  OVERLOON. In de prachtige kantine van SSS’18  stellen  beide heren zich maar wat graag voor. Ken Weijenberg(22): "Ik woon in Holthees en speel vanaf de C-jeugd bij SSS’18, na eerst bij Volharding te hebben gevoetbald. Ben bezig aan mijn derde jaar in SSS’18 1. Rechtsback is mijn positie." Jan Nabuurs(76) behoeft eigenlijk als Mister Volharding geen introductie, maar toch: "Ik woon al lang in Vierlingsbeek, maar ben geboren in Mill. Werd in 1968 bestuurslid van Volharding, vrij snel penningmeester en was vanaf 1991 tot 2003 voorzitter. Inmiddels zelfs erevoorzitter. Reeds 50 jaar Volhardinglid. Was ook nog de nodige jaren leider van Volharding 1, 3 en de A1. Mag nu de accommodatieploeg, bestaande uit zo’n 15 personen, bijna dagelijks aansturen."

  Ken vervolgt: "Dit wordt voor mij de vijfde derbywedstrijd die ik ga spelen. Bij de eerste was ik nog wisselspeler. De laatste vier won SSS’18 steeds. De derby tegen Volharding is altijd speciaal, je kent alle spelers van Volharding, er komt veel publiek op af en onze supportersvereniging zorgt bijna elk seizoen voor spraakmakende acties, zoals die streakende jonge meid op het hoofdveld te Vierlingsbeek. Het draaiboek van SSS’18 voor deze topwedstrijd op Paaszaterdag 20 april is weer glanzend opgepoetst en ons bestuur verwacht zo’n 1200 tot 1500 bezoekers. Maar eerst moeten we zondag 14 april nog voetballen. Een zware uitwedstrijd in  Helvoirt tegen de gelijknamige ploeg.  Maar daarna gaan we in eigen huis vol voor de winst tegen Volharding."

  SSS’18 staat thans eerste met uit 21 wedstrijden 40 punten. Helvoirt  staat vierde met uit 19 wedstrijden 32 punten. Volharding treedt zondag thuis aan tegen laagvlieger Prinses Irene.  Die ploeg staat een na laatste met uit 17 matches slechts 14 punten. Volharding, zevende in de stand, heeft 28 punten uit 19 wedstrijden en staat bovenaan in de strijd om de derde periodetitel. SSS’18 won trouwens  recentelijk de tweede periodetitel.

  Jan Nabuurs reageert meteen: "Natuurlijk is de derby tegen SSS’18 speciaal, maar dat waren vroeger de wedstrijden tegen Venray en Olympia’18 ook, voor mij misschien nog wel mooier. Ik ben altijd  bloedfanatiek en wil winnen. En zaterdag 20 april zeker. Wel met sportief spel.  Beide dorpen maakten in het verleden deel uit van de voormalige gemeente Vierlingsbeek. Soms haat en nijd, nog stammend  uit een ver verleden. Overloon tegen Vierlingsbeek. Toen arm  tegen rijk. Zand tegen klei. Volharding speelt verder al heel lang in de tweede klasse,  SSS’18 relatief pas kort."

  Fototoelichting: Ken Weijenberg, rechtsback in het eerste van SSS’18, naast Jan Nabuurs, erevoorzitter en mister Volharding. Beiden willen persé de derby tussen SSS’18 en Volharding op paaszaterdag 20 april, te beginnen  om 17.00 uur, winnen. De spanning stijgt. (Foto door John Hoffman)