• De spelers van Overloon waren met hun gedachten nog bij de lekker warme kleedkamer in plaats van op het natte, koude (kunst)grasveld, want anders is de slappe start niet te verklaren. Ze verloren de wedstrijd tegen Heeswijk in de eerste 18 minuten. De toen ingezette inhaalrace zag er nog veelbelovend uit, maar de uiteindelijke oogst was wederom 0 punten.

    De spelers uit Heeswijk starten agressief, joegen de spelers van de thuisploeg direct op en oogsten binnen 3 minuten via Bryan van Deurzen: 0 ?? 1. En dat was nog maar het begin. In de 7de minuut zag Stef Adank de SSS’18 doelman iets te ver voor zijn doel staan en zijn lob was perfect en betekende de 0 ?? 2. En om het feest voor de Heeswijkers helemaal compleet te maken speelde een van de SSS-ers voor Sinterklaas door foutief terug te spelen. Wederom Stef Adank pakte het kadootje vriendelijk uit. Na 18 minuten stond het 0 ?? 3 voor Heeswijk en was de wedstrijd in feite gelopen.
    Het positieve nieuws vanuit de Overloon kant is dat het team zich herpakte en er toch nog een echte wedstrijd van wist te maken. De mouwen werden opgestroopt en de inzet ??die in de eerste 20 minuten werd gemist- was er nu wel. Dit resulteerde in de 25 minuut in de 1 ?? 3. Iets buiten het strafschopgebied liepen de keeper en een speler van Heeswijk elkaar in de weg en Bas Joosten profiteerde. SSS’18 werd gevaarlijker zeker bij voorzetten en in de 40ste minuut was het Koen Voesten die ??uit een corner- met het hoofd wist te scoren: 2 ?? 3. Het spel golfde nu op en neer met kansen voor beide teams en het had bij rust ook 5 ?? 6 kunnen staan in plaats van 2 ?? 3.

    Dit gaf hoop voor de tweede helft. Helaas was de tweede helft een stuk minder spectaculair. Heeswijk hoefde niet zo nodig en hanteerde veelal de lange bal om hun snelle spitsen in stelling te brengen maar ze hielden genoeg mensen achter de bal om verassingen te voorkomen. Voor Overloon ??dat wel moest- was het moeilijk gaten te vinden in de Heeswijk achterhoede. Weer was Overloon het meest dreigend als de ballen vanaf de zijkanten werden ingebracht, maar behalve lichte paniek bij de Heeswijk verdedigers leverde dit niets op. In de 75ste minuut werd de wedstrijd in het voordeel van Heeswijk beslist. Een overtreding op een Overloon speler werd door de scheids niet gehonoreerd en een later vlagsignaal van de Overloonse grensrechter (offside ?) weggewoven en het doelpunt door Max Sluiter betekende de genadeklap. Overloon probeerde nog wel met de moed der wanhoop iets te forceren en er stonden regelmatig 21 man op de helft van Heeswijk, maar omdat ook een handsbal in het Heeswijk stafschopgebied niet werd bestraft was de 4de nederlaag op rij een feit.

    Voor de winterstop staan er nog 2 wedstrijden op het programma. Ik vermoed dat niemand aan Overloon kant het erg zou vinden als iets van die sneeuw in Oostenrijk hier terecht zou komen????