• Onder een geweldig zonnetje, maar met minder toeschouwers vanwege een dorpsbrunch, was het aangenaam vertoeven op het sportpark.

    SSS’18 begon goed aan de wedstrijd en Emplina moest alle zeilen bij zetten, zonder dat SSS’18 echt gevaarlijk kon worden. Nee, het waren de bezoekers uit Den Bosch, die een eerste grote kans kregen in de 33e minuut. Een keurig ingekopte bal na een goede uitgespeelde aanval, werd door Thomas Massop tegen de lat getikt en hij voorkwam daarmee erger. Daaraan voorafgaand speelde Frits Lucassen vanaf links de bal over iedereen heen en Bas Joosten strekte zich tot het uiterste, maar hij kon net niet bij de bal komen om hem in het doel te schuiven. Het was ook in deze fase van de wedstrijd dat de scheidsrechter enkele keren de spelers vermanend moest toespreken en de kaarten bleven voorlopig op zak. Reeds in de 38e minuut moest de trainer van Emplina de eerste wissel toepassen. De ruststand bleef 0-0.

    De tweede helft had Emplina het betere van het spel en in de 69e minuut was het eindelijk raak. Een goede aanval over links werd goed voorgegeven en Bas Mol kopte de bal in het doel: 0-1. Trainer Ruud Vermeer besloot tot enkele wissels en Bas Joosten en Roy Franssen werden vervangen door Hugo Hebben en Koen van Bree, die zijn eerste minuten kon maken in deze competitie. In de 75e minuut werd Burak Tastan vervangen door Wout Janssen, die ook zijn eerste minuten van deze competitie kon spelen. Even later kreeg SSS’18 een vrije trap, die door Frank Hendriks genomen werd. De bal kwam via het boekje bij Koen van Bree, die de bal alleen maar binnen hoefde te tikken en de stand was weer gelijk: 1-1. Koen Voesten werd nog in het strafschopgebied tegen gehouden, maar de scheidsrechter zag daar geen overtreding in en de punten werden eerlijk verdeeld.