• Na vier verloren competitie wedstrijden waren de geelzwarten hoognodig toe aan een overwinning. Niet alleen om de zorgwekkende daling op de ranglijst halt te doen houden maar ook om het moraal in de winterstop niet weg te laten vloeien. Helvoirt leek hiervoor een uitgelezen tegenstander, hoewel het team recentelijk imponeerde met enkele goede uitslagen tegen BVV en Margriet.
    SSS’18 startte gedreven aan de wedstijd, met aanvaller Koen Verlinden weer in de basis en Teun van Bree als extra slot op de deur oogde het team wat meer in balans. Verlinden had zich in de 9e minuut al kunnen laten gelden, de vrije schietkans werd echter gepareerd door de 46-jarige keeper van Helvoirt: Stefan Wilke. Er volgden diverse kansen voor onder andere Koen van Bree en in de 20e minuut werd op randje buitenspel een doelpunt afgekeurd. Na een half uur was het Helvoirter Roel Pullens die doorzette over de linkerkant en nog net voor de achterlijn de bal voor kon zetten, waarop Rico de Laat zijn 169 ste goal voor Helvoirt eenvoudig binnen kon tikken. Koen Voesten kreeg in het restant van de eerste helft nog de grootste kans om de stand op gelijk hoogte te brengen maar zijn kopkans werd ternauwernood gepareerd door keeper Wilke. Deze redding had wel als gevolg dat Keeper Wilke geblesseerd het veld moest verlaten en vervangen werd door de 19 jaar jongere Jannes Verhulst.
    De thee had de blauw-witte goed gedaan en zij begonnen met wat meer felheid aan de tweede helft. Dat leverde al snel weer een kans op voor Rico de Laat die de bal met een punter maar net langs het doel schoot. In de 67ste minuut was het de goed spelende Koen Verlinden die met de bal aan de voet de 16 meter binnen dribbelde en dankbaar over de knie ging bij een tegenstander. De penalty was vervolgens een kolfje naar de hand van Bas Joosten en hij zette daarmee de verdiende 1-1 op het scorebord. SSS’18 bleef aandringen en trainer Ruud Vermeer bracht ten faveure van Thomas Botden en Coen van Bree met Bart Beckers en Renell Luydens twee sterk aanvallend ingestelde spelers in het veld. Het spel bleef op en neer golven en keeper Thomas Massop moest zich enkele malen flink strekken om SSS’18 in de wedstrijd te houden. Pas in de 90e minuut werd de eindstand op het bord gezet, de jeugdige keeper van Helvoirt verkeek zich volledig op een vrije trap van Renell Luydens en de bal stuiterde tot ieders verbazing door een kluwen van spelers in het doel. De 2-1 werd langs de zijlijn en in het veld uitbundig gevierd. SSS’18 gaat met deze overwinning met een gerust hard de winterstop in en hopelijk dat deze rustperiode het blessureleed doet helen.