• SSS’18 behaalt verdiende overwinning in Venhorst

    Voor zowel Venhorst als SSS’18 stond er deze wedstrijd het een en ander op het spel. SSS’18 wilde de seizoenstart kleur geven na de flinke thuis nederlaag tegen Rhode en promovendus Venhorst was naarstig op zoek naar de eerste overwinning in de 2e klasse.  Het was uiteindelijk SSS’18 dat verdiend aan het langste eind trok en met een 1-3 overwinning huiswaarts keerde.

    De openingsfase van de wedstrijd was echter overduidelijk voor Venhorst, dat gretig kon profiteren van het slordige spel van SSS’18. Al in de 9e minuut kon Tom van den Boogaard aanleggen voor een prachtige boogbal waarmee hij de Overloonse goalie Thomas Massop wist te verschalken en zodoende de 1-0 liet aantekenen. SSS’18 wist daar aanvankelijk bitter weinig tegenover te stellen maar het was toch Koen Verlinden die de geelzwarten na een half uur met een schuiver terug in de wedstrijd bracht. Venhorst liet zich verder terugzakken en kreeg minder vat op het beter combinerende  SSS’18. Kort voor de rust was het wederom Koen Verlinden, ditmaal op aangeven van Thomas Botden, die beheerst de bal langs de Venhorster doelman schoof.

    In de tweede helft bleef een verwacht offensief van Venhorst uit en was het SSS’18 dat steeds beter in zijn spel kwam. Koen Verlinden, de beste man aan Overloonse zijde, was een frequent gebruikt aanspeelpunt en was een ware plaaggeest voor de verdedigers van Venhorst. In de 58 minuut wisselde SSS’18 trainer Ruud Vermeer  Frank Hendriks en Thomas Botden voor Koen van Bree en Bas Joosten. Deze wissel gaf de Overloners een nieuwe impuls en in de 72e minuut lanceerde Bas Joosten vanaf de middenstip de opkomende Koen van Bree die vrije doorgang had naar het doel  en met enig fortuin de bal via de keeper in het doel deed belanden. Er volgden in het laatste kwartier nog vele kansen en met name Bas Joosten deed zichzelf tekort door niet te scoren. Venhorst drong niet meer aan en staat na 3 speelronden stijf onderaan, mogelijk dat het aanstaande vrije weekend vanwege het 60 jarig bestaan een positieve impuls kan geven. Voor SSS’18 mag de competitiestart als geslaagd worden beschouwd en zij zullen met vertrouwen uitkijken naar de thuiswedstrijd tegen EVVC uit Vinkel.