• Ruim 250 toeschouwers waren tijdens de eerste thuiswedstrijd van SSS’18 getuige  van een enigszins geflatteerde nederlaag van de Overloners tegen de 11 van Rhode.  Daar waar Rhode de goede competitiestart een passend vervolg gaf, wist SSS’18 het merendeels optisch overwicht niet uit te drukken in doelpunten, met de terechte nederlaag als gevolg.

    Overloon liet vanaf de start onder aanvoering van middenvelder Frits Lucassen goed combinatie-voetbal zien maar wist nauwelijks gevaar te stichten voor de doelman van Rhode, Paul van Heesch.  Rhode was weinig onder de indruk van het bij vlagen plichtmatige spel van SSS’18 en kwam op een 0-1 voorsprong door een schot vanaf de rand van 16-meter van de sterk spelende Koen van der Zanden. SSS’18 kon hier nauwelijks iets tegenover stellen en miste node de geblesseerde spits Bas Joosten.

    In de tweede helft drong SSS’18 zowaar nog meer aan maar het harde werken leverde weinig op. Koen Verlinden, terug na blessureleed, was enkele malen dicht bij een treffer maar miste nog de echte scherpte om doeltreffend te zijn.  Rhode speelde met veel bezieling en was vastbesloten om in Overloon drie punten op te halen. In de 76e en 89e minuut waren het twee snelle energieke aanvallen waaruit respectievelijk Mark van der Zanden en wederom Koen van der Zanden wisten te scoren. Naast de nederlaag van SSS’18 was ook het uitvallen van de captain Wout Janssen, met mogelijk een fikse enkelblessure, een flinke domper.  Het zal daarom een flinke puzzel worden voor trainer Ruud Vermeer om de geel zwarten weer fris aan de start te krijgen voor het aanstaande uit-duel tegen Venhorst.

    (foto's Henk Henckens)