Raaijweg 11
5825AL
OVERLOON
tel. 0478-641483

Op een sombere zondag in december moest SSS’18 thuis aantreden tegen het Schaijkse DAW. De Overloners begonnen gretig aan de wedstrijd en in de allereerste minuut was het al bijna raak, maar de kans werd niet in een doelpunt omgezet. DAW was geschrokken en probeerde zich snel te hervinden en slaagde daar goed in. In de loop van de eerste helft kwam de ploeg uit Schaijk steeds beter in het spel en werd een gelijkwaardige tegenstander.

Maar in de 26e minuut was het toch raak. De scheidsrechter stond erbovenop en het publiek had toch wat last van het donkere weer en zag de overtreding niet of nauwelijks. Het werd strafschop voor SSS’18 en Willem Verstraaten ging achter de bal staan en schoot de bal beheerst in de linkerbenedenhoek: 1-0.

Toch ging DAW steeds beter spelen. Er werd tempo gemaakt en de bal werd goed rond gespeeld. Ook bij corners ontstonden er kopkansen, die wij niet meer gewend waren om die kansen tegen te krijgen. Toch brak de rust aan met 1-0.

De tweede helft was nog maar 2 minuten oud of een corner werd koppend in het doel van SSS’18 gewerkt: 1-1. Hoe zou SSS’18 hier mee omgaan? DAW kreeg vleugels en het werd steeds moeilijker om de tegenstander van de goal af te houden. DAW ging steeds beter spelen en SSS’18 zette alles op alles om erger te voorkomen.

Trainer Kuijpers verving Tymo van de Pas en  Oekraïner Andril Martynov. De eerste was geblesseerd en Andril had zich prima uitgesloofd, maar het was tijd om nieuw bloed in te brengen. Sem Rongen en Sjoerd van de Rakt waren de nieuwelingen. SSS’18 verzette zich tegen de aanvalsdrift van DAW en hield vooralsnog goed stand. Koen van Bree werd vanwege zijn lengte nog ingebracht en op het einde van de wedstrijd werd Wout Janssen nog ingebracht. Dennis Martens en Rik Groot waren eveneens toe aan vervanging. Een keer brak SSS’18 nog door en Sem Rongen slaagde net niet. Wel zorgde de DAW keeper Rick van Aalst voor een opstootje, maar de rust keerde weer terug en tot opluchting van SSS’18 floot de goed leidende scheidsrechter Nicholas Henon het einde. Een punt was binnen terwijl de koplopers hun wedstrijd hadden verloren. Zondag speelt SSS’18 haar laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen Groesbeekse Boys. De wedstrijd begint om 14.00 uur. U komt toch ook?